digital.bgснимка: digital.bgДълго време беше невъзможно да запишете вътрешното аудио на телефона

...
digital.bgснимка: digital.bgДълго време беше невъзможно да запишете вътрешното аудио на телефона
Коментари Харесай

Как да запишем аудио от Android приложенията си

digital.bg

фотография: digital.bg

Дълго време беше невероятно да запишете вътрешното аудио на телефона си, за разлика от това да извършите запис на протичащото се на екрана ви. Това към този момент се промени с появяването на Android 10. Най-новата постоянна версия на OS идва с API, който дава на приложенията достъп до вътрешното аудио, припомнят от androidpolice.

Ще би трябвало обаче да имате поради, че за някои приложения аудио API поддръжката може да е деактивирана. Например в някои страни е неразрешено записването на диалози и там приложенията за диалози няма да поддържат опцията.
Screen Recorder


 

След като сте дали всички нужни позволения и сте избрали изходна директория, би трябвало да се насочите към настройките на приложението в менюто и да активирате „ internal sound “ като източник на тон - превъртете надолу, до момента в който го видите.

Докато сте в настройките, ще забележите, че имате доста други благоприятни условия. Наред с нормалните неща като разграничителна дарба, периодичност на фрагментите и закъснение преди започване на записа, Screen Recorder ви разрешава да измененията формата на файла, битрейта, видео кодера, аудио битрейта, честотата, аудио енкодера и други.
ADV Screen Recorder


 

Когато стартирате приложението, би трябвало да приемете неговата политика за дискретност (свързана най-много със събирането на персонални статистически данни) и да му дадете позволение за предпазване. След като го извършите, се насочете към настройките. Превъртете надолу до аудио настройките и изберете „ internal audio (Android 10+) “.

За разлика от Screen Recorder, ADV се предлага с плаващ бутон по дифолт, който ви разрешава да стартирате и спирате записите, без бавене. Но в случай че не ви харесва може да го деактивирате.

ADV ви разрешава единствено да променяте резолюцията, битрейта и честотата на фрагментите, само че пък предлага главен видео редактор, който ви разрешава да изрязвате вашите фрагменти без потребност от спомагателен програмен продукт.
AZ Screen Recorder


За разлика от горните две приложения, AZ Screen Recorder поддържа реклами, само че може да ги блокирате като платите дребна такса. За да запишете вътрешно аудио, би трябвало да отидете в настройките и да го изберете като източник на тон. Освен елементарните варианти като смяна на резолюцията, битрейт и периодичност на фрагментите, приложението ви дава достъп до  функционалности за редактиране: Можете да изрежете видео, да го преобразувате в GIF, да извлечете фрагменти, да добавяте фонове, аудио, текст и стикери и даже можете да го обедините с различен запис.

Ако желаете да се отървете от плаващия бутон, можете вместо това да преминете към „ вълшебния бутон “ – това е незабележим детайл, който можете да употребявате за пауза и прекъсване на записите.
Вградени приложения


 

Някои производители, като Samsung, OnePlus, Xiaomi и Huawei, оферират вградени решения. Samsung предлага тази функционалност като част от персонализирания си интерфейс One UI 2. В бързите си настройки потърсете „ Screen recorder “. Натиснете дълготрайно време, с цел да се покажат настройките и активирайте „ Media sounds “, с цел да запишете звука на вашия телефон.

 



OnePlus добави опцията към OnePlus 7 Pro, само че тя е налична и на някои по-стари устройства. Работният развой е сходен на решението на Samsung.

Xiaomi предлага вградена опция за запис на множеството от своите устройства с помощта на авансово конфигурирано приложение, което можете да намерите в стартовия панел. След като го отворите, докоснете иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл, с цел да активирате аудио запис.

Huawei и нейното дъщерно сдружение Honor също оферират вградена опция за записване на аудио. Плъзнете пръст надолу от горната част на екрана, с цел да видите плочките за бързи настройки и докоснете бутона за запис на екрана. Ще се появи плаващ балон с бутон за запис и микрофон. Ако последният е зачеркнат, записвате вътрешно аудио, а в случай че не е, получавате тон напряко от микрофона на телефона ви.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР